På nätet finns en massa bra och matnyttig information för den som söker inspiration för sin heminredning. Svårigheten bland det stora utbudet kan vara att hitta guldkornen. En del sidor är inriktade på trendiga modenyheter, några andra skriver om shabby chic medan en tredje kanske brinner för 70-tal. Även om du främst letar inspiration och inte är ute efter att handla ny inredning kan du få ut mycket av att besöka inredningsbutikers sidor. De ställer ofta upp sina varor i inspirerande miljöer som kan ge dig bra idéer när du inreder hemma hos dig.

Designonline.se inspirerar och säljer

Designonline.se är en inredningsbutik på nätet som har ett stort utbud av välkända märken som Gustavsberg, Iittala och Marimekko. Här kan du låta dig inspireras av olika inredningsstilar samtidigt som du får chans att köpa den där detaljen som gör vardagsrummet eller badrummet komplett. Tycker du om retroinspirerade mönster från Gustavsberg som deras välkända Berså, kan dessa vara fina att ha framme. De flesta av oss gömmer våra fina serviser i skåp och tar bara fram dem till födelsedagar. Gör inte det, en vacker kaffekopp med fat eller burk med lock förtjänas att användas och sätter stilen för din personliga inredning

Hitta inspirationen hos bloggar

Sverige är ett bloggrikt land och många skriver om inredning. En blogg som har hängt med länge och som uppskattas för sina välformulerade inlägg och bra tips är Trendenser. Bloggen som skrivs av Frida Ramstedt har mängder av kategorier där du enkelt kan hitta det som du söker. Är du ute efter att inreda en fjällstuga, letar du efter dukningstips eller vill du veta vilka produkter som är bra miljöval? Välj en passande kategori och inspireras! Du som är händig och gärna fixar hemma kan få bra tips på Vi i villas hemsida. Inredningstidningar som Hus&Hem samt Sköna hem visar upp ett urval av svenska hem där du kan hitta bra inspiration. På Styleroom.se får användarna själva ladda upp bilder på sina hem. Här hittar du hem över hela landet, i alla stilar och i olika storlekar.